BİLECİK BELEDİYESPOR KENDİ SAHA VE SEYİRCİSİ ÖNÜNDEKİ İLK MAÇINDA GALİP GELEREK 2’DE 2 YAPTI

Erkeler Basketbol Bölgesel Lig (EBBL) 3’üncü grup 2’nci hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde kazanarak 2’de 2 yaptı.

16 Kasım 2015 Pazartesi 07:39
1177 Okunma
BİLECİK BELEDİYESPOR KENDİ SAHA VE SEYİRCİSİ ÖNÜNDEKİ İLK MAÇINDA GALİP GELEREK 2’DE 2 YAPTI

  Erkeler Basketbol Bölgesel Lig (EBBL) 3’üncü grup 2’nci hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde kazanarak 2’de 2 yaptı.  

 

 

  Yeni yapılan 2 bin kişilik Kapalı Spor Salonu'nda oynanan EBBL 3’üncü grup 2’nci hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor, kendi saha ve seyircisi önünde İstanbul Ticaret Odası'nı (İTO) 81-71 skorla yenerek 2’de 2 yaptı. Maça genç bir kadro ile başlayan İTO ile tecrübeli bir kadrosu olan Bilecik Belediyespor ilk periyotta başa baş bir mücadele etti.

 

 

 İlk periyot, karşılıklı bulunan sayılar ile sonrası 20-17'lik skorla Bilecik Belediyespor'un üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyot da her iki takım takım başa baş bir mücadele sergileyerek karşılıklı basketler buldu. Bilecik Belediyespor, bulduğu ikilik sayılara İTO dıştan bulduğu üçlük atışlarla karşılık verdi. Bu sayılar sonrası ilk yarının sonunda soyunma odasına Bilecik Belediyespor, 42-40’lık skorla önde gitti.

 

 

 Üçüncü periyotta oyuna üstünlüğünü koyan Bilecik Belediyespor, farkı açmaya başladı. Genç bir takım olan İTO, çember altında kısa oyunları olması sebebiyle başarılı olamayınca dış atışlar ile sayı üretmeye çalıştı. Karşılıklı üretilen sayılar ile üçüncü periyotta 66-51’lik skorla Bilecik Belediyespor üstünlüğü ile geçildi.

 

 

 Son periyotta tecrübesini ortaya koyan Bilecik Belediyespor, farkı bir sıra 18 sayıya kadar çıkardı. Daha sonra sayı üretmekte ve rakibin genç olmasından dolayı yaptığı baskıya karşılık veremeyen Bilecik Belediyespor oyundan düştü. Bu dakikalarda arka arkaya yapılan top kayıpları ve boş dönülen hücumlar sonrası fark tekrar 6 sayıya kadar indi.

 

 

 Maçın son iki dakikasında tekrar tecrübesini konuşturan oyuncuların bulduğu sayılar ile Bilecik Belediyespor, maçı 81-71 skorla kazandı. Bu galibiyet sonrası Bilecik Belediyespor grupta 2’de 2 yaparak puanını 4’de yükseltti.

 


 

  MAÇ SONU

 

  Maçı değerlendiren Bilecik Belediyespor Baş Antrenörü Yeşer Karabulut, kendi evlerinde oynadıkları ilk karşılaşmada galip geldiklerini belirtti. Karabulut, “Karşı takım çok genç bir takım çok koşuyorlar, mücadele ediyorlar.

 

 

 Oyunun içinden hiç kopmuyorlar. Örneğin öne geçiyorsunuz tekrar sizi yakalama çabası içerisindeler. Onlar da maçı bırakmıyorlar. İyi basketbol oynamaya çalışıyorlar, onları da tebrik ediyorum. Tabi biz her ne olursa olsun kazanmasını bildik. Kendi evimizde ikinci hafta ikinci galibiyetimizi elde ettik. Tabi bu bizim için önemliydi. Çünkü kazandıkça daha iyi oynayacağız. Eksiklerimiz var onları da görüyoruz. İnşallah onları gidererek daha iyi şeyler yapmaya gayret edeceğiz Bilecik için” dedi.

 

 

  Bilecik Belediyespor’lu oyuncu Cemal Uysal ise, yeni bir takım olduklarını söyleyerek, “Geçen seneki takım tamamen bozuldu. 2 veya 3 oyuncuyla devam ettik. Sonra başka oyuncular eklendi. Birbirimize adapte olmaya çalışıyoruz. Antrenman azlığı var tabi. O yüzden maç birbirimizi tanıyarak toparlayacağız. Böyle kazanarak bu grubu bitirirsek play-of grupta daha sağlam bir takım ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

 


 

  "ÇOCUKLAR İYİ MÜCADELE ETTİ"

 

  İTO Yardımcı Antrenörü Şahin Kundakçı da, genç bir takım olduklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

 

 

  “Tecrübeli oyunculardan kurulmuş bir takımla oynadığımız bir maçtı. Çocuklar iyi mücadele ettiler. Ellerinden geldiği kadar durdurmaya çalıştılar. Ağabeylerinden elbette bir şeyler öğrenmişlerdir. Güzel maç oldu ama maç içinde bir çok eksiklikler oldu. Dolayısıyla maç çok fazla durdu. Rakip takımı tebrik ederim bu gün kazandılar.” 

 

Son Güncelleme: 16.11.2015 07:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle