BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN ‘’MAHZUNİ ŞERİF MÜZİKLİ OYUN’’

Bilecik Belediyesi Şubat ayı kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Mahzuni Şerif Müzikli Oyun etkinliği gerçekleştirilecek.

10 Şubat 2020 Pazartesi 10:36
167 Okunma
BİLECİK BELEDİYESİ’NDEN ‘’MAHZUNİ ŞERİF MÜZİKLİ OYUN’’

Bilecik Belediyesi Şubat ayı kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Mahzuni Şerif Müzikli Oyun etkinliği gerçekleştirilecek.

Bileciklileri birbirinden güzel kültürel ve sanatsal aktivitelerle buluşturan Bilecik Belediyesi, sanatseverleri yeniden bir araya getirecek.

Ankara Birlik Tiyatrosu eseri Mahzuni Şerif Müzikli Oyun, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde 13 Şubat Perşembe günü saat: 20:00’de sahne alacak.

Vatandaşlarımız, Canlı Müzik şeklinde gerçekleştirilecek olan etkinlik biletlerini Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinden temin edebileceklerdir.

Tek perde halinde yaklaşık 80 dakika süren oyunda Mahzuni Şerif’in hayatı anlatılırken oyunun merkezinde Mahzuni Şerif ve Yılmaz Güney’in beraber mahkum olduğu Maltepe Cezaevinde geçen anılar yer alıyor.

Mahzuni Şerif türküleri eşliğinde Mahzuni’nin doğumundan okul yıllarına, eşiyle tanışmasından dönemin usta halk ozanlarından Âşık Veysel ile aralarındaki ilişkiye kadar anlatılan oyunda Yılmaz Güney sahneleri ise halkın taleplerini ve dönemin baskıcı rejimlerinin anlatılmasında usta bir rol oynuyor.

1978 Maraş Katliamı ve 1993 Sivas Madımak Oteli Katliamı’nın canlandırıldığı sahneler ile son bulan oyun günümüzde yaşanan sorunlara dair de birçok gönderme içeriyor.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle