BİLECİK BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bilecik Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Başkanlığında gerçekleştirildi.

04 Ekim 2017 Çarşamba 11:52
1306 Okunma
BİLECİK BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
banner15

  Bilecik Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Başkanlığında gerçekleştirildi. 

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan Eylül ayı Belediye Meclis Toplantısında 3 gündem maddesi görüşülerek, gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Birinci gündem olarak Avrupa Birliği tarafından yürütülmekte olan Kamu Sektörü ve Sivil Toplum Kuruşları 2017 Yılı Hibe Programı kapsamında (ISCA Uluslararası Spor ve Kültür Derneği) ile ortak olarak (Tabandan Spor ve Sağlık için Ortaklıklar) başlıklı projenin kurumumuz adına sunulması, uygulanması ve ilgili personellere yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

 

 Gündem hakkında açıklama yapan Bilecik Belediye Balkanı Selim Yağcı, "Avrupa Birliği ile bir proje yapacağız. Bisiklet kullanımına teşvik anlamında ve bu projeden hibe alacağız. Belediyemiz sorumluluk altına girmeyecek. Bu projeden sorumlu olabilmeleri için iki tane arkadaşımıza yetki vereceğiz. İki arkadaşımız bizim adımıza projeleri yapıp, takip edecekler. Proje yetkilileri Hülya Eçen Çalışkan ve Salih Seyhan olacaktır" dedi.

 

 

  İkinci gündem maddesinde  5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendine istinaden Hürriyet Mahallesi ve Ertuğrulgazi Mahallesinde yapılması planlanan Elektroflokülasyon Prosesli Atıksu Arıtma Tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması ve bu tesislerin yapılacağı taşınmazlar üzerinde sınırlı aynı hak tesisi verilmesi konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Bu tesisi kendilerinin yapma noktasında meclisin bir yetki verdiğin anlatan Başkan Yağcı, "Bu yetki kredi alımı noktasında. Krediyi borçlanarak yapmamız ekonomik olarak iyi gelmedi. Belirli firmalarla görüşüyorduk. Sonradan bunu kiralama yöntemiyle 10 yıla kadar meclisimizden yetki istedik. Bizim su deşen miktarımıza göre 10 yıla göre firmaların bunun maliyetini karşılaması mümkün olmadı. Bu alanda bölgemizde olan atık su noktasında bu piyasanın içine girdi. O da ayrı bir sektör. Yap işlet devret modeliyle bunlara ilişkin olarak bir yatırım yaptık.

 

 

 Bizim önceden getirdiğimiz sadece Bahçelievler ve Hürriyet mahallesine ilişkin olacaktı. Şimdi Ertuğrulgazi Mahallesini de birlikte getiriyoruz. Hepsinin atık sularının temizlenmesine, dönüştürülmesine ilişkin olarak yap işlet devret yönetimiyle yapılması noktasında bizlerden en az bizim metreküpümüz yaklaşık 4 bin ve 4 bin 500 metreküp saniye noktasında temizlenecek suyumuz ortalama nüfusumuza göre. Bunu karşılığında 20 yıl gibi bizden bir süre isteniyor. 20 yıl süresi içerisinde yapıp işlenirse ancak maliyetini dönüştürebiliriz. Yaklaşık bugün ki hesaplarla biz bunlara 190 bin lira aylık ödemelerle 7-8-9 milyonluk bir tesisin kurulumu gerçekleştirilecek.

 

 

 Bu 190 bin liralık ödemeni nerdeyse 100 bin lirayı geçtiği kısmı zaten bugün kendimiz kursak, yapsak işletme maliyeti olacak. 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendine istinaden İlimiz Hürriyet Mahallesi ve Ertuğrulgazi Mahallesinde yapılması planlanan Elektroflokülasyon Prosesli Atıksu Arıtma Tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması ve bu tesislerin yapılacağı taşınmazlar üzerinde sınırlı aynı hak tesisinin 30 yılı geçmemek kaydıyla sınırlı aynı hat tesisi kurulması noktasında belediye meclisi tarafından yetki verilmesini biz 15 ile 20 yıl arasında firmalarla tartışıyoruz. 20 yıla kadar ihale süreci içerisinde olabiliriz. Yap işlet devret modeliyle 20 yıl işletip 20 yıl sonunda devretmesi sonucunda belediye başkanlığımıza ve encümenlerimize 30 yıla kadar sınırlı aynı hat tesisi noktasında yetki talep ediyoruz" dedi.

 

 

  Üçüncü gündem maddesi olarak ise imar konuları görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından oy birliğiyle kabul edildi. Bu gündem sonrası imar konularının arasında yer alan düğün, nişan ve sünnet törenlerinin yapıldığı alanlarda otopark olması konusu görüşüldü.

 

 

  "Düğün, nişan ve sünnet törenlerinin olduğu alanlarda "otopark olması şart"

 

  İmar konusu arasında yer alan düğün, nişan ve sünnet törenlerinin yapıldığı alanlarda otopark olmasını açıklık getiren Başkan Yağcı, "Nişan ve sünnet törenlerinin olduğu alanlarda otopark olması şart. Meclisimiz tarafından bunu şart olarak gündeme getirdik. İmar planı notlarına yapılan ilaveye göre, şehir merkezinde, toplu törenlerin yapılması amacıyla kullanılacak alanların inşaat ruhsatı başvurularında düzenlenen yapı ruhsatlarındaki inşaat alanı kadar açık veya kapalı otopark ayrılacak. Şehir merkezi dışında yapılacak alanlarda ise düzenlenen yapı ruhsatlarında belirtilen parsel alanının yüzde 30’u kadar Açık Veya Kapalı Otopark Olması Zorunlu Olacak. Şartlar arasında ise, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı başvuruları esnasında bu şartlar kullanılacaktır” dedi.

 

 

 Bu konu sonrası Bilecik Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı sona erdi.

Son Güncelleme: 04.10.2017 12:23
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBelediyeRuhsat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle