BAŞKAN YAĞCI'NIN "İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN YIL DÖNÜMÜ" MESAJI

12 Mart 2015 Perşembe 06:55
1057 Okunma
BAŞKAN YAĞCI'NIN
banner15

 Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

 

 

  Başkan Yağcı, İstiklal Marşı'nın Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi olduğunu ifade etti. Yağcı mesajında, "Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşı aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır. İstiklal Marşı bizim tarifimizdir. Bizler kuruluş ve kurtuluşa beşiklik eden Bilecik'imizde, her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, tarifi zor bu duyguyu tüm hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Türk milleti benliğini ancak ve ancak, kendi bayrağının gölgesinde bulabilir. İstiklal'e odaklanmak bu cennet vatana odaklanmayı gerektiriyor. Hangi millet tarihe damga vurduysa, bu damgayı vurmasıyla bir dönüm noktası idrak etmiştir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal Harbi ile vurmuştur. İstiklal Harbi İstiklal Marşı’nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

 "ÇOCUKLARIMIZI, İSTİKLAL MARŞI'NI GÜZEL OKUMA YARIŞMALARI İLE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

 

  Bilecik Belediyesi tarafından her yıl İstiklal Marşı'nın kabulü yıl dönümü dolayısıyla güzel etkinlikler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yağcı, şöyle devam etti:

  "Bizler bu yıl yine Bilecik'imizde ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımız arasında İstiklal Marşı'nı ezbere ve güzel okuma yarışması yapıyoruz. Mehmet Akif Ersoy'u çeşitli etkinliklerle anarak, onun anısına Mehmet Akif Ersoy şiirleri yarışmaları da planlıyoruz. Böylece çocuklarımızı, İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmaları ile geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluyoruz ve bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu düşünceler ile, topyekûn bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin hürriyet ve istiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz."

Son Güncelleme: 12.03.2015 06:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle