BAŞKAN YAĞCI’DAN OSMANLI KÜLTÜR VE EL SANATLARI MERKEZİNE ZİYARET

 Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezini ziyaret ederek, merkez sakinleri ile bir araya geldi.

13 Şubat 2018 Salı 15:23
190 Okunma
BAŞKAN YAĞCI’DAN OSMANLI KÜLTÜR VE EL SANATLARI MERKEZİNE ZİYARET

 Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezini ziyaret ederek, merkez sakinleri ile bir araya geldi.

 El emeği göz nuru olarak yapılan ürünleri inceleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, dokuma tezgahında yapılan ürünleri inceleyerek, bilgi aldı. Osmanlı Kültür ve El Sanatları Merkezinde güzel bir faaliyetin olduğunu kaydeden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Bilecik Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren çok şükür güzel eserler gerçekleştirdik.

 Bunlardan birisi de kadınlarımızın buraya gelerek, güzel vakitler geçirdiği ve değerli ürünler ortaya koydukları el sanatları merkezimizdir.  Bilecik, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun şehridir. Bizler bu anlamda bu ruhtan aldığımız ilhamla özümüze yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan birisi de patent tescilini yaptırdığımız Bilecik bezinin, hanım kardeşlerimizin ellerinde güzel ürünlere dönüşmesidir. Burada hanımefendiler, Bilecik bezine, el emeklerini, alın terini, sevgilerini işleyerek güzel çalışmalar ortaya koyuyor. Gerçekten bizler için büyük bir değer olan Kayı simgesini işliyorlar.

 Bizler de bu ürünleri şehrimize gelen konuklarımıza sunuyoruz. Bu şekilde bir taraftan geleneklerimizi yaşatırken, diğer taraftan tarihimizi yad ederken ve bir diğer taraftan da hanım kardeşlerimize bir iş bir meşguliyet sağlayarak, toplumsal ve ticari hayata da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ben bu anlamda böyle güzel ürünler ortaya koyan kardeşlerimize teşekkür ediyorum, ellerine sağlık diyorum'' dedi.

Son Güncelleme: 13.02.2018 15:25
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle