BAŞKAN ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, kentin işsizlik olmayan nadir şehirlerden birisi olduğunu söyleyerek, "Bilecik'te ilk 100’de 10’a yakın firması ve çok önemli markaları var. Bilecik, işsizlik olmayan nadir şehirlerden birisidir. Mesela bugün itibariyle şu an çalışmak üzere bin 200 işçiye ihtiyaç var" dedi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
16 Aralık 2021 Perşembe 13:16
259 Okunma
BAŞKAN ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA
banner15

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, kentin işsizlik olmayan nadir şehirlerden birisi olduğunu söyleyerek, "Bilecik'te ilk 100’de 10’a yakın firması ve çok önemli markaları var. Bilecik, işsizlik olmayan nadir şehirlerden birisidir. Mesela bugün itibariyle şu an çalışmak üzere bin 200 işçiye ihtiyaç var" dedi.


Başkan Semih Şahin, yaptığı açıklamada, Bilecik'i hem tarihsel hem de doğa olarak bütün büyükşehirlerin ortasında kalan çok güzel bir şehir olarak tanımladı. Bilecik'i daha da güzelleştirmeye geldiklerini ve bunun için çalıştıklarını anlatan Başkan Şahin "Tarihi bir şehir olduğunu en azından belediye binamıza girdiğinizde anlıyorsunuz. Bu bina Abdülhamit han döneminde 1905 yılında yaptırılmış bir bina. Daha sonra idadi olarak kullanılmış bir bina. Yıllarca okul olarak hizmet vermiş. Bizde 2005 yılından beri Bilecik Belediyesi olarak kullanılıyor. Türkiye’de 2 tane böyle kullanılan bina var. Belediye olarak kullanılan tek bina burası.” diye belirtti.

“Eğitimde Finlandiya modeli kullanarak üreten çocuklar yetiştireceğiz”
Başkan Semih Şahin yeşil alan vurgusu yaparak, "Bir kere ben çok vadeden bir başkan değilim. Öncelikle bina yapmamayı vaat ettim ve bina yapmadım. Parklar yaptım. Yeşil alanlar oluşturduk ve kalan süremde de Bilecik hiç olmadığı kadar bir yeşil alana sahip olacak. Benim en önemsediğim projem ise çocuklarla ilgili olan ‘Her Mahalleye Bir Kreş’ projesidir. Şu anda 2 tanesini gerçekleştirdim. Önümüzdeki 2 yılda da her mahalleye yayılmış kreşlerimiz olacak. Bu kreşlerin eğitim modeli olarak daha çok adı Finlandiya modeli olarak geçen üretimle ilişkili çocukların yetiştiği ve benimde çok özen gösterdiğim bu kreşlerimiz var. Asıl vaadim buydu “ifadelerini kullandı.

“En büyük yatırımımız Bilecik’i gerçek bir şehir haline getirecek altyapı projemiz”
Başkan Semih Şahin, açıklamasının devamında, “Bir kere öncelikle şunu ifade edeyim. Yine ben bu şehrin öz evladı olarak bu şehirde yıllarca atlanmış, yapılmamış altyapıya başladım. Bilecik’te ben geldiğimde kanalizasyonun yüzde 100’ü doğaya akıyordu. Biz projeyi 1 yıl içinde noktaladığımızda tüm şehrin tüm altyapısı bitecek. Yani ben buna şehir yaptım diyorum. Bilecik’i şehir yapacağız önce. En büyük yatırımımız bu. Bilecik’i 1 yıl sonra altyapı sorunu olmayan bir şehir haline getireceğiz" dedi.

“Kenti kadınlarla birlikte yönetiyoruz”
Kadınlar için bir kooperatif kurduklarını ve kenti kadınlarla birlikte yönettiklerini anlatan Başkan Şahin, "Kadın emeği her koşulda Bilecik’te artık değerlendiriliyor. Ayrıca siyasal olarak da Türk Kadınlar Birliği Derneği Genel Kurulunu Bilecik’te yaptı. Ulusal düzeyde ilk toplantıydı. Bilecik Belediyesi’nin ilk kadın başkan yardımcısı benim dönemimde geldi. Partimin Merkez İlçe Başkanı bir kadın. Önümüzdeki dönem Birleşmiş Milletler ’in katılımıyla uluslararası bir kadın çalıştayını Bilecik’te yapmaya çalışıyorum. Önümüzdeki yıl büyük bir ihtimalle de olacak. Uluslararası Dünya Kadınlar Çalıştayı Bilecik’te gerçekleşecek. Böylelikle hem Bilecik’in tanıtımı hem de kadınların siyasete ve ekonomiye doğrudan girişi için elimizden geleni yapmış olacağız" dedi.

Son Güncelleme: 16.12.2021 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle