ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN BİLECİK MANİLERİ

  Anaokulu öğrencileri, Yaşayan Şehir Müzesi ziyaretlerinde Bilecik'in manilerinin ezberleyerek güzel bir gün geçirdiler. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
25 Eylül 2018 Salı 13:28
462 Okunma
ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN BİLECİK MANİLERİ

  Anaokulu öğrencileri, Yaşayan Şehir Müzesi ziyaretlerinde Bilecik'in manilerinin ezberleyerek güzel bir gün geçirdiler. 

  Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi olarak ‘Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’ projesi kapsamında anaokulu öğrencileri Bilecik'in manilerinin ezberleyerek, güzel bir gün geçirdiler. Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Müze Sorumlusu Yurdanur Kırlı; ‘Geleneklerimizi Yaşatıyoruz’ projesi kapsamında düzenlemiş oldukları etkinliklerden bugün de sıra Bilecik manileri olduğunu söyledi.

 Kırlı, "İstedik ki bu manileri anaokulu öğrencilerimize okutturalım. İlköğretim hayatlarına başlamadan önce manilerimizi öğrensinler istedik. Bu etkinlikleri yapmaktaki amacımız maalesef ki çocuklarımız yerli yabancı birçok şarkının müziğin sözlerini bilmekte.

 Fakat manilerimizin daha ne demek olduğunu bilmemektedir. Bu etkinlikle istedik ki çocuklarımız manileri öğrensinler, özellikle Bilecik manilerini söylesinler. Manilerini söyledikten sonra da onlara bir ödev vereceğiz.

 Eve gidince büyüklerinden anneannelerinden, baba annelerinden Bilecik manilerini öğrenmelerini isteyeceğiz ve öğretmenlerden de ricamız ilerleyen süreçte bu manileri tekrarlamaları. Biz bu manilerin unutulmamasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle