ABDÜLHAMİT HAN BİLECİK'TE ANILMIŞ

Bilecik Belediyesi ve Ziraat Bankası iş birliğinde gerçekleştirilen programda Ulu Hakan Abdülhamit Han vefatının 100’üncü yılında rahmetle anılırken, basına haber verilmemesi gözlerden kaçmadı. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
13 Ocak 2018 Cumartesi 11:21
747 Okunma
ABDÜLHAMİT HAN BİLECİK'TE ANILMIŞ

 Bilecik Belediyesi ve Ziraat Bankası iş birliğinde gerçekleştirilen programda Ulu Hakan Abdülhamit Han vefatının 100’üncü yılında rahmetle anılırken, basına haber verilmemesi gözlerden kaçmadı.


  Yönetmen ve Oyuncu Ahmet Yenilmez'in yazdığı ve 81 ilde 100 noktada sahne alacak oyunun ilk perdesi Bilecik'te açıldı. Bileciklileri birçok önemli kültürel ve sosyal etkinlik ile buluşturan Bilecik Belediyesi bu kez diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehrinde Ulu Hakan Abdülhamit Han'ı tek perdelik ''Usta'' adlı tiyatro oyunu ile andı. Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in yazıp yönettiği 2. Abdülhamit Han'ı konu alan "Usta" isimli tiyatro oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı.


  Abdülhamit Han'ın vefatının 100. yılı dolayısıyla sahnelen oyunu, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,  AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Çetin, Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Mehmet Dönmez ve Ziraat Bankası Bilecik Şube Müdürü Naci Çınar ile daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar izledi.


  Oyun sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Usta Oyuncu Ahmet Yenilmez, Abdülhamit Han’ı anmak ve ona layık olmak için çalıştıklarını ifade etti. Anlamlı programda katıları olan herkese teşekkür ederek, Abdülhamit Han’ı 100 ayrı yerde sahnede anacaklarını kaydetti. Yenilmez, “Abdülhamit Han, karakeçililerin bulunduğu Bilecik'te 'Bismillah' diyerek başladı. Bu ülkenin Abdülhamit Han'a bir vefa borcu var.

 Ziraat Bankası'na çok teşekkür ediyorum. Muhteşem bir salon, muhteşem bir vefa örneği. Müesseselerimiz bu vefa örneğini göstermeli. İnşallah bu mücadelede biz başarılı olacağız. Onun ruhu şad olacak” dedi.


  Programın sonunda Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı oyunculara Bilecik armasının bulunduğu tablolar hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
1299 bilecik sögüt 2018-01-13 14:46:37

hakiki hemserilerim bilecikillerr ertuğrul muhafız alayını kurması tam bir bilecik aşıgının göstergesiiii

Avatar
Güldürdün Admin 2018-01-13 11:41:17

Basına haber verilmemesi mi zaytung haberi mi bu basın bilboardlara bakmıyor mu davetiye mi bekliyor tam bilecik haberi troll haber :D

banner22

resim yükleresim yükle