11. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Bilecik 11. Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl Estonya, Gana, Bulgaristan ve Afganistan’dan gelecek 300’e yakın öğrenci ile başlıyor.  

16 Nisan 2018 Pazartesi 15:07
422 Okunma
11. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Bilecik 11. Uluslararası Çocuk Festivali bu yıl Estonya, Gana, Bulgaristan ve Afganistan’dan gelecek 300’e yakın öğrenci ile başlıyor.

 


 Bu yıl 11'incisi düzenlenecek olan 11. Uluslararası Çocuk Festivali 17 Nisan günü kortej yürüyüşü ile başlarken, Bilecikli çocuklar 5 gün boyunca dünyanın birçok ülkesinden gelecek çocuklarla kaynaşacak. Bilecik Belediye Sarayı önünden yarın saat 11:00'dan başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalde 5 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı önünde şişme basket alanları, şişme boks ringi, elastik çocuk rodeo, elastik rodeo, bunge run alanları, engelli park alanları, engelli duvar, fut basketbol alanı, kaydıraklı süpermen evi, korsan adası, sarı şato zıpzıp alanı, minik zıpzıp alanı ve zıp zıplı tırmanma duvarı alanlarında  gönüllerince eğlenecek.

  "Festival TRT Çocuk’ta canlı yayınlanacak"


  Düzenlenecek olan festival hakkında bilgi veren Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 10 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirile ve bu yıl 11'incisi olarak uluslararası boyutta gerçekleştireceklerini söyledi. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde devam edecek etkinlikler;  yarın saat 17.00’de TRT Çocuk’ta canlı yayında dünyaya duyurulacaklarını altını çizen Başkan Yağcı, sözlerine şöyle devam etti;
  "Bilecik’in tarihi ve kültürel değerleri başta olmak üzere sahip olduğu tüm güzelliklerin ülke ve dünya ile buluşacağı etkinliklere; Estonya, Gana, Bulgaristan ve Afganistan ile ülkenin dört bir köşesindeki çocukların katılımı ile gerçekleştirilecek.10 yıldır gerçekleştirilen ve çocuklarımız adına güzel bir geleneği sürdüren Bilecik Belediyesi, çocuklarımızı bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştireceğimiz festival ile buluşturuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ile birleşecek olan Uluslararası 11. Bilecik Çocuk Festivalimiz 17-22 Nisan tarihleri arasında 5 gün boyunca devam edecek. 17 Nisan Salı günü saat: 11.00 itibariyle Belediye Bahçesinden kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, Cumhuriyet Meydanında devam edecek. Bilecik Belediyesi Çocuk Festivali’nin açılış töreninde çeşitli halk oyunları gösterileri sahne alacak ve birbirinden renkli anlar yaşanacak. Bu yıl 5 gün sürecek olan ve çocuklar için birbirinden güzel oyun alanlarının olduğu etkinlikte çocuklarımız; şişme basket alanları, şişme boks ringi, elastik çocuk rodeo, elastik rodeo, bunge run alanları, engelli park alanları, engelli duvar, fut basketbol alanı, kaydıraklı süpermen evi, korsan adası, sarı şato zıpzıp alanı, minik zıpzıp alanı ve zıp zıplı tırmanma duvarı alanlarında çocukları, gönüllerince eğlenecek. Festivalimiz kapsamında düzenlenecek etkinliklerin bir kısmı da TRT Çocuk Canlı yayını ile ülkemiz ve bütün dünyaya duyurulacak. Bu yıl bütün dünyadan misafirlerimizin olacağı ve büyük bir şölen şeklinde geçecek olan 11. Uluslararası Bilecik Çocuk Festivaline bütün çocuklarımız ve ailelerini bekliyoruz’’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle