"10 AYDA 20 MİLYON BORÇ ÖDEDİK"

  CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Şubat ayı belediye meclis toplantısında belediyenin borcu hakkında bilgi vererek, "Göreve geldiğimiz 1 Nisan tarihinden bu yana 80 milyonluk borcun 20 milyonunu ödedik ve halkımıza hizmetlerimiz de devam ediyor’" dedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
04 Şubat 2020 Salı 11:30
568 Okunma
"10 AYDA 20 MİLYON BORÇ ÖDEDİK"

  CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Şubat ayı belediye meclis toplantısında belediyenin borcu hakkında bilgi vererek, "Göreve geldiğimiz 1 Nisan tarihinden bu yana 80 milyonluk borcun 20 milyonunu ödedik ve halkımıza hizmetlerimiz de devam ediyor" dedi.

 Şubat ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Semih Şahin’in başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde  gerçekleştirilirken, 13 gündem görüşüldü.  Belediyemizin 2020 mali yılı içinde ödemesi devam eden banka borç stoğunun değerlendirilerek yeniden yapılandırılması ve Bilecik Belediyesi hizmetlerinde kullanılmak üzere araç satın alınması ve diğer ihtiyaçlarda kullanılmak üzere 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15/i, 18/d ve 68. maddelerine istinaden iç borçlanma konusunda yapılan görüşme hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

"15 yılda yapılan 80 milyon borcun 20 milyonunu ödedim"

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda açıklama yapan Belediye Başkanı Semih Şahin, "Bilecik Belediyesi’nin AK Parti zamanında 15 yılda yapılan 80 milyon borcun 20 milyonunu ödedim. Zamanında kamuoyu ve vatandaşlarımızı bilgilendirme adına basın mensuplarına da açıklamıştım. Ben görevi devraldığımda 80 milyonluk borcu bugün itibariyle 60 milyona çekmişim. Yani burada çok basit bir matematik hesabı var. Ben bu on aylık süre zarfında 20 milyon borcu ödemişim. Bununla birlikte Bilecik Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal aktivitelerimiz devam ediyor ve fiziki çalışmalarımız da devam ediyor. Sadece çalışmalarımızın bir kalemi olan asfaltlamada binlerce ton asfalt kullandık. Bununla birlikte zaten devlet borçlanmayla ilgili çerçeve ve miktarı belirlemiş. Yani benim bütçem ne kadar? 135 milyon. Gerçekleşme hedefi nedir. Örnek veriyorum 120. Biz bu hesapla 12 milyon kadar borçlanabiliriz. 12 milyon 1 lirayı alamazsınız zaten. 12 milyon diye buna sınır koymuş zaten devlet. Yani şunu demek istiyorum. Bizde kaçak ve köçek olmaz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ah be 2020-02-04 14:01:07

en basit Su faturalarına yapılan zamla siz değilde biz ödedik gibi...

Avatar
Ekan 2020-02-04 15:27:42

Abi bu su faturasi ne oyle ya insaf ya bukadar olmaz

banner22

resim yükleresim yükle