YENİ TEDBİRLER ALINDI! ARTIK YASAK

  Sağlık Bakanlığı’nca paylaşılan vaka sayısı haritasına göre “çok yüksek risk” grubunda ve kırmızı kategoride bulunan illerde yeni tedbirler devreye alındı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
04 Mart 2021 Perşembe 10:41
1320 Okunma
YENİ TEDBİRLER ALINDI! ARTIK YASAK

  Sağlık Bakanlığı’nca paylaşılan vaka sayısı haritasına göre “çok yüksek risk” grubunda ve kırmızı kategoride bulunan illerde yeni tedbirler devreye alındı.

Lokanta ve kafelerin açılması vatandaşları ve esnafı sevindirirken, bilim insanları ise yeni normalleşme adımına karşı ciddi uyarılarda bulundu. Vaka sayısının tekrar 10 bini aştığına dikkat çeken uzmanlar, gevşeme olursa tablonun kasım ve aralıktan bile kötü olabileceğini söylüyor. İşte korona virüs pandemisi ile ilgili gelen son dakika haberinin tüm detayları.

KIRAATHANELERDE KAĞIT OYNAMAK YASAK

İçişleri Bakanlığı, kontrollü normalleşme süreci ile ilgili sıkça sorulan sorulara bakanlık sitesinden yanıt verdi. Buna göre; Düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan illerdeki kahvehane, kıraathane, çay ve kır bahçeleri, dernek lokallerinde oyun (okey, kağıt vb) oynanmasına müsaade edilmeyecek. Bar, pavyon, gazino, taverna ve nargile salonu gibi iş yerleri tüm illerde kapalı tutulmaya devam edilecek.

TEKELLER KAPALI

Düşük, orta ve yüksek riskli illerdeki internet kafe/salonu, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lunapark gibi oyun ve eğlence yerleri yüzde 50 kapasite sınırı ile 07.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecek. Çok yüksek riskli illerde bu yerler kapalı kalmaya devam edecek. Tekel büfeleri sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı gün ve sürelerde, kapalı kalmaya devam edecek.

SEYAHATE İZİN

Çıkış, varış, güzergâh illerinde yüksek ya da çok yüksek riskli iller bulunması halinde 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kişiler seyahat izin belgesi alarak, şehirler arası seyahat yapabilecek. Çıkış, varış, güzergâh illerinde düşük ve orta riskli iller var ise, bu yaş grubundaki kişiler şehirler arası seyahat için izin belgesi almasına gerek kalmayacak. 20 yaş altı gençler, yanlarında velisi bulunması şartıyla, illere göre risk grubuna bakılmaksızın ve izne tabi olmaksızın şehirler arası yolculuk yapabilecek.

HER GÜN DENETİM

Denetim faaliyetlerine; tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarının azami seviyede destek (personel, araç, malzeme vb.) vermesi sağlanacak. Vali ve kaymakamlarca, her bir il/ilçe müdürünün başkanlığında kolluk ve diğer kamu personelinden oluşan genel denetim ekipleri oluşturulacak. Bu ekiplerin vali, vali yardımcısı, kaymakamlar ve il/ilçe müdürlerinin başkanlığında düzenli olarak her gün sahada denetim yapması sağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle