YAŞLI TEYZE TELEFON DOLANDIRICILARIN AĞINA DÜŞTÜ

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde telefon dolandırıcılarının ağına düşen yaşlı teyze yaklaşık 170 bin TL’sini dolandırıcılara kaptırdı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
07 Ağustos 2021 Cumartesi 11:34
459 Okunma
YAŞLI TEYZE TELEFON DOLANDIRICILARIN AĞINA DÜŞTÜ
banner15

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde telefon dolandırıcılarının ağına düşen yaşlı teyze yaklaşık 170 bin TL’sini dolandırıcılara kaptırdı.


Edinilen bilgiye göre, Bozüyük’te yaşayan M.K. (75) isimli yaşlı teyzeye ulaşan telefon dolandırıcısı kendisini polis olarak tanıtıp yaşlı teyzenin aklını çeldi. Dolandırıcı şahıs teyzeye, parmak izinin bir suç yerinde kullanıldığı ve bunun çözümlenmesi karşılığında hesabına para aktarması gerektiğini söyledi. Dolandırıcılara inanan yaşlı teyze, kendisine gönderilen farklı bankalardaki hesaplara elindeki nakit ve altının karşılığı olan yaklaşık 170 bin TL parayı aktardı. İlçedeki bir banka şubesinde yaşlı teyzenin durumundan şüphelenen banka görevlisi durumu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Bunu üzerine dakikalar içerisinde harekete geçen Asayiş Büro Amirliği ekipleri kısa sürede banka önündeki yaşlı teyzeye ulaşarak durumu anlattı. Bu arada polis ekipleri, hızlı bir şekilde paranın aktarıldığı hesabın yer aldığı banka şubesi ile irtibata geçti. Hesabın yer aldığı Edirne Uzunköprü Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile de irtibata geçen Bozüyük Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüphelinin Uzunköprü’de bankaya para çekmeye geldiği esnasında yakalanmasını sağladı. Şüphelinin gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Öte yandan, şüphelinin banka hesaplarına yatan parayı çekemediği, ancak para alım satım sistemine aktardığı kaydedildi. Polis ekipleri ilçede yaşanan bu telefon dolandırıcılığı olayı sonrasında vatandaşları telefon dolandırıcılıklarına karşı bir kez daha uyardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle