ŞEKER, CAM-İŞ İŞLERİNİN SORUNUN MECLİSE TAŞIDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Cam-İş çalışanları ile işveren arasındaki sorunları Meclise taşıdı.

18 Şubat 2015 Çarşamba 10:48
2348 Okunma
ŞEKER, CAM-İŞ İŞLERİNİN SORUNUN MECLİSE TAŞIDI

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Cam-İş çalışanları ile işveren arasındaki sorunları Meclise taşıdı.

 

 

  MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle bir soru önergesi sundu.

  Türkiye Şişe Cam Fabrikası'na bağlı Cam-iş Madencilik A.Ş. işletmesinde çalışan işçilerin, sendika ve toplu iş sözleşmesi kanununa göre Kristal İş Sendikası'na üye olduklarını anlatan Şeker, “Bu üye olanların çoğunluğu tespit olunmuştur.

 

 

 Bunun üzerine işveren tarafından itiraz edilmiş, iş kolu tespitinde bulunulmuş, yeterli inceleme yapılmadan sendika yetkileri iptal edilmiş, yüzlerce işçi mağdur olmuş ve birçok işçinin de iş akdi feshedilmiştir. Bu konudaki ilgili belge ve bilgileri Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Vekili Hulusi Ay’a göndermiş bulunmaktayız. Sendikanın üyeleri bu konuda büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Bakanlığın çok acil ve yanlış bir şekilde inceleme yapıp karar vermiş olması yeniden değerlendirilecek midir? , Cam-İş madencilik A.Ş.‘de çalışan işçilerin mağduriyetleri adalet ve hakkaniyet duyguları içerisinde giderilecek midir? İşten çıkarılan işçiler tekrar işe alınacak mıdır" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.02.2015 10:48
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKMHPCamiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle