Kayının binlerce torunu

Bilecik'te düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine binlerce kişi kalırken, siyasi parti il başkanları, bürokrasiler, vatandaşlar ve belediye başkanları birlik beraberlik mesajı verdi.

07 Ağustos 2016 Pazar 16:20
2428 Okunma
Kayının binlerce torunu
banner15

   Bilecik'te düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingine binlerce kişi kalırken, siyasi parti il başkanları, bürokrasiler, vatandaşlar ve belediye başkanları birlik beraberlik mesajı verdi.  

 

 

  Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Demokrasi ve Şehitler Mitingine, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, CHP Bilecik Milletvekili Yaşa Tüzün, Bilecik Valisi Süleyman Elban, tüm ilçe ve belde belediye başkanları, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutan Jandarma Kıdemli Albay Hacı Mehmet İnce, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü 1.Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti, CHP ve MHP il ve ilçe başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

  Katılımcılar mehteran ekibinin birbirinden güzel marşları ile coşarken, parti ayırt etmeden birlik ve beraberlik içinde Türk Bayraklarını salladılar.

 

 

  “Bu vatan toprakları atalarımız kanlarıyla, şehitlerimiz canlarıyla bize miras bıraktı”

 

  Tüm belediye başkanları adına konuşma yapan Bilecik Belediyeler Birliği ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu bayrak inmez, bu ezan dinmez, bu vatan bölünmez diyerek sözlerine başladı. 15 Temmuz gecesi meydanlara ve yollara çıkan, dik duran vatanda sever Türk milletine selam gönderen Yağcı, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

  “İçinde hizmet etmekte, yaşamakta gurur duyduğum dirilişin, kuruluşun, kurtuluşun beşiği bu toprakların bekçileri olan sizlerle gurur duyuyorum. 15 Temmuz birilerin kalleşçe, sinsice hedefledikleri Türkiye Cumhuriyetin kutsal bu vatanda topraklarında yaşayan kardeşlerimiz ve milletimizin kara günü olması noktasında planlar yapıldı.

 

 

 Ama bilemediler planların ötesinde plan yapan vardı. Bu vatan toprakları atalarımız kanlarıyla, şehitlerimiz canlarıyla bize miras bıraktılar. Bu millet hain, kalleş sinsi FETÖ örgütünün hain emellerine 15 Temmuz o kara geceyi bizlere vatandaşlarımız 16 Temmuz günün pırıl, pırıl aydınlattı.”

 


 

  “FETÖ yapılanması en az, PKK, PYD ve IŞİD kadar katil ve acımazdır”

 

  MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin Türkiye’nin milli ve tarihi dayanaklarını ortadan kaldırmaya amaçlandığını belirterek, “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi büyük bir darbe girişimini atlatmış, Türkiye uçurumun kenarından dönmüştür. Devletin kilit ve kritik noktalarına sızan bu FETÖ yapılanması en az, PKK, PYD ve IŞİD kadar katil ve acımasızdır” dedi.

 


 

  “Vatanımız tehlikedeydi, ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolanıyordu”

 

  CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, Cumhuriyet meydanında toplanan binlerce hemşehrisini selamlayarak, “Bizler vatanı için, milleti için, demokrasisi için, Cumhuriyet için göze alamadığımız hiçbir engel yoktur. Asıl olan vatansa gerisi teferruattır sözü etrafından birleşmiş bir milletiz.  Burada binlerce insan fikir olarak, düşünce olarak farklı farlı düşüncelere sahip olmalarını rağmen bu alanı bir tek şey için doldurdular.

 

 

 Vatanımız tehlikedeydi, ülkemizin üzerinde kara bulutlar dolanıyordu. Bizler 15 Temmuz gecesinden sonra bu meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuk ve bugün bu nöbeti taçlandırdık” diye konuştu.

 


 

  “Bu ihanet şebekesi bir milleti uyandırdı”

 

  AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ise darbe sonrası yaşanan süreçte dimdik ayakta duran tüm bürokrasilere teşekkür etti. 15 Temmuz gecesi sonrası 240 kişinin şehit, 2 bin 200 kişinin gazi olduğuna hatırlatan Karabıyık, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

  “İlk gece meydanda söylediğimiz gibi bu kalkışma sadece siyasi bir partiye karşı değil, tüm milletimizin geleceğine kastedilmiştir. Ancak necip milletimiz şehadet şerbeti içmiş, bu kalkışmaya canı uğruna kesinlikle izin vermemiştir. 15 Temmuz gecesinden sonra yeniden bir tarih yazıldı. Yaşanan olayları tekrar, tekrar anlatmak istemiyorum. Ama bu ihanet şebekesi bir milleti uyandırdı. Bir ümmeti uyandırdı, bir tarihi uyandırdı. Bundan sonra hiçbir kuvvetin bu ülkenin karşısında duramayacağı inancındayım.”

 


 

  “Bu mitingi gerçekleştiriyorsak kuşkusuz demokrasiye ve Cumhuriyet minnet borçluyuz”

 

  CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bu ülkede yaşanan 80 milyon vatandaşın bir çınarın altında yaşayan bir gövde olduğunu belirtti. Tüzün, ”Çınarda bulunan dal ve budarlar bizlerin sadece siyasi düşüncesini ayırt etmeden bir gövdedir. 

 

 

 Bugün burada bu mitingi gerçekleştiriyorsak kuşkusuz demokrasiye ve Cumhuriyet minnet borçluyuz. Cumhuriyet ve demokrasi olmasaydı o malum gece FETÖ ve uzantıları bu darbeye gerçekleştirmiş olsaydı bugün burada bu mitingi gerçekleştiremeyecektik” dedi.

 


 

  “Milletimiz, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, İstanbul’un fethinde, Malazgirt’teki gibi bir tarih yazdı”

 

  AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise; 15 Temmuz’dan bu yana bu meydanları boş bırakmayan, milli idareye ve demokrasiye sahip çıkan tüm millete şükranları sundu. İlk günden beri bu işin farkında olarak, Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, İstanbul’un fethinde, Malazgirt'te nasıl bir tarih yazdıysa kalleş FETÖ örgütüne karşı öğle bir tarih yazıldığı söyledi. Böyle necip ve kahraman bir evladı olduğunun üzerine çizen Eldemir sözlerine şöyle devam etti:

 

 

   “Millet olarak çok güzel bir imtihan verdik. Gece demedik, gündüz demedik nöbetlerimize devam ettik. Halkın temsilcisi olanların arkasında durduk. Hiçbir siyasi parti göz etmeksizin, ayır etmeksizin, söz konusu vatansa gerisi teferruattır dedik. Kalleş darbenin hemen sonrası Dünya’daki ekonomistler bir plan yapıyordu.

 

 

  Bizim de ekonomi yönetimimiz Pazartesi günü ne tedbirler alalım diye düşünüyordu. Acaba Merkez Bankamızdan kaç milyar Dolar dışarı çıkar diye hesap ediyordu. Ama bu aziz millet, 10 milyar Dolar parasını bozdurup hazineye güç verdi. Bunu yapsa yapsa, Çanakkale'nin torunları yapar. Kurtuluş Savaş'ının şehitlerinin torunları yapar” dedi.

 

 

  “Tarihimize çok kötü bir hatıra olarak geçek, 15 Temmuz günü”

 

  Son olarak kürsüye çıkan Bilecik Valisi Süleyman Elban ise, Türkiye’nin böyle bir ihanet göremediğini söyleyerek, “ 15 Temmuz akşamını sözlere anlatmak istemiyorum. O akşamı iliklerinize kadar yaşadınız. Böyle bir vahşeti, böyle hunlarca bir cinayeti örneği hiç görmedik. Tarihimize çok kötü bir hatıra olarak geçek, 15 Temmuz günü.

 

 

  Tarihimizde sıkça rastladığımız milletimiz dimdik ayağa kalktığı diriliş hikayesini o gece gördük. O geceden bu yana ülkemizin her yerinde 23 günden beri vatanına, devletine, demokrasisine sahip çıkmak için bu alanlarda nöbet tutunuz. Hepinizden Allah razı olsun “dedi.

 

  Konuşmaların ardından alana kurulan cine vizyon ile Yenikapı’da düzenlenen miting seyretmeye başladı. Binlerce kişi miting sonrası dağıldı.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 07.08.2016 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle