JANDARMA TEŞKİLATININ 178. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Bilecik’te, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

14 Haziran 2017 Çarşamba 10:18
1434 Okunma
JANDARMA TEŞKİLATININ 178.  KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI
banner15

  Bilecik’te, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 178’inci yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. 

 

 

  Tören ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra protokol üyeleri Bilecik İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen tören ve etkinliklere katıldılar.

 

 

 Bilecik İl Jandarma Komutanlığında saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Jandarma Üsteğmen Hasan Hüseyin Yıldırım tarafından jandarmanın tarihçesinin okunması ile başlayan törene, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç,  Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, kurum müdürleri ile çok sayıda jandarma personeli katıldı.

 

  “Jandarma Genel Komutanlığı  yüce milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuştur”

 

  Törende açılış konuşması yapan Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşundan bugüne kadar yüce milletin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu,  Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun her zaman takdirini kazandığını belirtti.

 

 

 İnce, ”Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlığındayız.

 

 

 Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece- gündüz, sıcak- soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. 

 

  Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu vatandaşa insan merkezli, adaletli sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman millerinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir” dedi.

 

 

“Jandarma görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur”

 

  İnce konuşmasının devamında,  jandarmanın üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olduğunu belirti.

 

 

  İnce, “Kahramanca canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden jandarma, emniyet teşkilatımız ve diğer kurum kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır.

 

 

 Jandarma genel komutanlığının tüm personelleri görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları ve nizamları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır.

 

 

  Jandarma teşkilatının 178’inci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve, seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, jandarma teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” dedi.

 

 

 “Jandarma ne yapar denildiğinde her şeyi yapar diyebileceğimiz bir teşkilattır”

 

  Bilecik Valisi Süleyman Elban ise, 178 yılın bir teşkilatın kuruluşunun üzerinden geçen en önemli süre olduğunu belirterek, ”Dünya üzerinde şuanda kurulu olan 200’e yakın devlete baktığımızda bunların birçoğunun tarih geçmişinin 50-60 yılı hatta 100 yılı bulmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

 

  İnanılmaz bir kurumsallık jandarma teşkilatında. Taşınan hafıza imparatorluk kültüründen Cumhuriyet’e taşınan o kadar derin kuru kültürü ve zaman içerisinde değişen şartlara göre değişen görevler ve o görevlere göre değişen yapılanma ama hep jandarma kültürü, hep jandarma yapısı 178 yıldan beri dimdik ayakta kalmış.

 

 

  Devasa kurumsal bir yapı. Jandarma fedakarlıktır. Aslında jandarmanın görev tanımını belirlemek o kadar güç ki. Kurulduğu günden bu yana jandarma askeri görev üstlenmiş, jandarma iç güvenlik de var, jandarma sahil güvenlik de var, jandarma suçluyla uğraşıyor, siber suçlarla uğraşıyor, narkotikle uğraşıyor.

 

 

 Dolayısıyla jandarmanın o kadar çok görev çeşitliliği var ki, neredeyse bir problem ortaya çıktığında ya da bir görevin yapılması konusu gündeme geldiğinde bunu en iyi kim yapar denildiğinde hemen akla jandarma gelir. Jandarma ne yapar denildiğinde her şeyi yapar diyebileceğimiz bir teşkilattır” dedi.

 

 

 Konuşmaların ardından Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından Vali Süleyman Elban’a Cumhuriyet Jandarması Heykeli takdim edilirken,  Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç tarafından, ilde düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi.

 

 

 Ödüllerin takdiminin ardından jandarma stantları gezilerek, narkotik köpeğinin gösterisinin izlenmesi ardından tören sona erdi.

 

Son Güncelleme: 14.06.2017 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle