ESKİ PAZARYERİ KAYMAKAMI İÇİN KARAR VERİLDİ

​ Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Pazaryeri eski kaymakamı İbrahim Özdel'in, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
26 Mayıs 2018 Cumartesi 13:22
2338 Okunma
ESKİ PAZARYERİ KAYMAKAMI İÇİN KARAR VERİLDİ
banner15

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Pazaryeri eski kaymakamı İbrahim Özdel'in, adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Özdel ve avukatlarıyla yakınları katıldı. Özdel, duruşmadaki savunmasında, FETÖ'yle irtibatının olmadığını ileri sürerek, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddialarını da reddetti.

 ByLock giriş kayıtlarını mahkemenin dikkatine sunan Özdel, "Bylock kullandığım söylenen tarihlerde ben Siirt'in Şirvan ilçesinde kaymakamdım. Aynı zamanda vekaleten çevre ilçelere de kaymakamlık yapıyordum. Kayıtlara göre Şirvan'da giriş yapmışım ByLock'a, ondan hemen 2 dakika sonra da 100 kilometre uzaktaki bir yerde giriş yapmışım. Bu hatalar, benim ByLock kullanmadığımı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

 Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, sanığın adli kontrol şartıyla yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmesini kararlaştırdı.

OLAY

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 28 Ağustos 2016'da açığa alınan, 2 gün sonra da meslekten ihraç edilen Bilecik'in Pazaryeri Kaymakamı İbrahim Özdel, 3 Eylül 2016'da, Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Özdel, emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 Eski kaymakam Özdel, yargılanması devam ederken "ByLock" kullandığının tespit edilmesi üzerine, Bursa'da yeniden gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK

Son Güncelleme: 26.05.2018 13:26
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BİLECİK SEVDALISI 2018-05-28 08:55:38

Bu devirde fetödan öğretmen polis doktor imam çıktı savcı çıktı muhtrem diyenler sıra size ne zaman gelecek

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle