ÇOCUKLARDAN İTFAİYE EKİBİNE ALKIŞLAR

Bilecik’te, ayağına ip dolanarak bir apartmanın çatısında aşağı doğru sallanan kırlangıcı itfaiye ekipleri kurtardı.

13 Haziran 2015 Cumartesi 09:08
1668 Okunma
ÇOCUKLARDAN İTFAİYE EKİBİNE ALKIŞLAR

 Bilecik’te, ayağına ip dolanarak bir apartmanın çatısında aşağı doğru sallanan kırlangıcı itfaiye ekipleri kurtardı.  

 

 

  Bilecik merkez İstiklal Mahallesi Yeni Yol Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın çatısından aşağı doğru sallanan kuşu gören mahalledeki çocuklar durumu hemen itfaiye ekiplerini bildirdi. Olay yerine gelen Bilecik Belediyesine bağlı ekipler, çatıya itfaiyenin merdiveni yardımı ile çıkarak çatıdan aşağı doğru ipe bağlı şekilde duran kırlangıcı kurtardılar. Bu kurtarma işlemi sırasında apartmanın altında bekleyen mahallenin çocukları itfaiyecileri alkışlayarak sevinç gösteri yaptılar.

 

 

İtfaiye erinin elinde aşağı indirilen kırlangıcın ayağı ip dolandığı ve bu ipin çatıda bir yere takıldığı için baş aşağı sallandığı belirlendi. Kuşu merdiven yardımı ile aşağı indiren itfaiye eri Erdoğan Erdem kuşun ayağına dolanan ipi bıçak yardımı kesti. Daha sonra kuşu bırakan itfaiyeci kuşun uçamadığı gördü. Bunun üzerine Bilecik Belediyesine bağlı veteriner aranarak kuşun tedavisi yapılması üzere hayvan barınağına götürüldü. 

 

 

  Kuşun akıbeti hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, kırlangıcın çatıda çırpınması sırasında kanadında zedelenme olduğunu, bu yüzden uçamadığı belirterek, “Birkaç gün tedavi edeceğiz. İyileşmesi durumunda tekrar doğaya salacağız” dedi.

 

Son Güncelleme: 13.06.2015 09:08
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBelediyeKuş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle