CHP 92 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 92’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Bilecik İl Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.

09 Eylül 2015 Çarşamba 14:05
1507 Okunma
CHP 92 YAŞINDA
banner15

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 92’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Bilecik İl Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.  

 

 

  Cumhuriyet Meydanı’nda ki törene, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, aday adayları Çağatay Karaahmet, Hüseyin Elmas, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 

 

  CHP’nin 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle Merkez İlçe binası önünde toplanan partililer Cumhuriyet Meydanı’nda kadar yürüdü. Saygı duruşu, İsitklal Marşı ve CHP Bilecik İl Başkanlığı adına anıta çelenk konulması ile başlayan törende konuşan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 3 gün önce 6 Eylül günü kuruluşun beşiği bu topraklarda Bilecik’in kurtuluşunu kutladıklarını belirtti.

 

 

 Tüzün, “Sadece düşmanın değil milletin makûs talihinin yenildiği zaferleri kutladık. Şimdi ise o destanları yazan büyük insanların kurduğu partimizin CHP’nin kuruluş yıldönümünü kutlamak için bir aradayız. CHP diğer siyasi partiler gibi İçişleri Bakanlığı’na verilen bir dilekçe ile kurulamamıştır. CHP ulusal direnişin adıdır. 9 Eylül CHP’nin kuruluş tarihidir. CHP ayrıcalıklı partidir. Çünkü Cumhuriyetimizin mimarı Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmasının onurunu taşıyor.

 

 

 “CHP, “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir’’ diyen Atatürk ve ‘’Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’’ diyen İsmet İnönü’nün ilkelerinden doğmuştur. Kısaca CHP, demokrasinin, sosyal demokrasinin, laikliğin, çağdaşlığın, Türkiye’nin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünün, direnişin ve devrimin partisidir. Bu dev çınar nelerin üstesinden gelmemiştir? Savaşlar, isyanlar, krizler, askeri darbeler. Ülkemizin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, demokrasinin öncüsü bir parti olmak öyle kolay değil” ifadelerinde bulundu.

 

 

  “12 EYLÜL DARBECİLERİ TARAFINDAN KAPATILMASINA RAĞMEN HALA DİMDİK AYAKTADIR”

 

  12 Eylül darbecileri tarafından kapatılmasına rağmen hala dimdik ayakta olduklarını hatırlatan Tüzün, “Demokrasinin çağdaşlığın birlik ve beraberliğin, huzurun, özgür ve bağımsız yaşamanın teminatıdır. İşte bu nedenle Cumhuriyet tarihi boyunca malum zihniyetin hep hedefindeki partidir. Değerli yol arkadaşlarım, ülkemiz yine büyük bir tehdit altında. Birlik ve beraberlik ve kardeşlik ortamımız bozulmaya çalışıyor, her türlü oyun sergileniyor. 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten zihniyet Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün ‘’ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’’ politikasını terk edip ülkeyi bütün komşularıyla kavgalı hale getirdi.

 

 

 Analar ağlamasın diye propaganda yapanlar şimdi şehit edebiyatıyla anaların ocaklarını söndürüyor. Her gün bir ocağa ateş düşüyor.  Bu ülkeyi koltuk hayaliyle kan gölüne çevirenler şunu unutmasın; Gözü yaşlı analar sizi hiç unutmayacak. O acıları, ayakkabı kutularındaki dolarlar gibi sıfırlayamayacaksınız. Gidişiniz yakındır. Gideceksiniz. Yakındır bu ülkeye barışın, demokrasinin, kardeşliğin, özgürlüğün yeniden gelmesi. Bu ülke makûs talihinin yenildiği adımlar 93 yıl önce bu topraklarda atıldı. 1 Kasım'da, bu ülkenin makûs talihi yine yenilecek” dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından CHP heyeti Bilecik Şehitliği ziyaret ederek, şehitlerini mezarların çiçek bıraktılar.

 

 

Son Güncelleme: 09.09.2015 14:05
Anahtar Kelimeler:
CHPKutlamaKuruluş92 YIL
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle