BİLECİK DAHİL 9 İLDE SAHTE İÇKİ OPERASYONU

  Sahte içki üretimi ve dağıtımına ilişkin İstanbul merkezli aralarında Bilecik'in de olduğu 9 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 63 şüpheliden 51’inin yakalandığı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
18 Aralık 2020 Cuma 15:04
681 Okunma
BİLECİK DAHİL 9 İLDE SAHTE İÇKİ OPERASYONU

  Sahte içki üretimi ve dağıtımına ilişkin İstanbul merkezli aralarında Bilecik'in de olduğu 9 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 63 şüpheliden 51’inin yakalandı. 



Alınan bilgiye göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yılbaşı öncesi yurt genelinde sahte içki üretimi ve dağıtımı yapan bir şebekeyi tespit etti. Söz konusu şebeke tarafından üretilen yüklü miktar sahte alkollü içkiyi yılbaşı öncesi farklı illerde piyasaya sürmeye hazırlanıldığı istihbaratı üzerine harekete geçen polis, yürütülen soruşturma kapsamında merdiven altı üretim yapıp satan şebekeye yönelik İstanbul merkezli Kocaeli, Muğla, Bİlecik, Giresun, Mersin, Niğde, Samsun ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 63 kişiden 51'i yakalandı.



Baskın yapılan depolardaki aramalarda metil alkolün damıtılmasıyla elde edilen 6 ton tersiyer bütil alkol, 6 damıtma makinesi ile 1 tüfek ve 1 tabanca ele geçirildi. Yakalanan 51 şüpheli, sorgulanmak üzere İstanbul Emanet Müdürlüğü’ne getirildi. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü kaydedilirken, firari durumdaki 12 şüphelinin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.



Öte yandan, kaçak ve sahte içki soruşturmalarıyla ilgili İstanbul Polisinin son 6 ayda gerçekleştirdiği ana ve ara operasyonlarda ele geçirilen alkol miktarı da ortaya çıktı. Son dönemde yapılan onlarca operasyonda sahte olduğu belirlenen 82 ton içki ile satışa hazır 16 bin 500 şişe alkolün ele geçirildiği duyuruldu.

Son Güncelleme: 18.12.2020 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle