BAHÇELİ’NİN ÖNEM VERDİĞİ SÖĞÜT'TEKİ MHP’NİN KONGRESİ KARIŞTI

  Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen MHP İlçe Başkanlığı seçimlerinde mevcut başkanın karşısına aday çıkması sonucu gerginlik yaşanınca polis çevrede geniş çaplı önlem aldı. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
24 Ağustos 2020 Pazartesi 13:13
2345 Okunma
BAHÇELİ’NİN ÖNEM VERDİĞİ SÖĞÜT'TEKİ MHP’NİN KONGRESİ KARIŞTI

  Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen MHP İlçe Başkanlığı seçimlerinde mevcut başkanın karşısına aday çıkması sonucu gerginlik yaşanınca polis çevrede geniş çaplı önlem aldı. 

  MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ayrı bir önem verdiğini Osmanlı Devletini kurulduğu topraklar olan Söğüt’e MHP Söğüt İlçe Başkanlığının 23’üncü Olağan Kongresi yapıldı. Seçime mevcut başkan Ali Tekin ile Efrail Akbal adaylıklarını açıkladı. Bunun üzerine seçime mevcut başkan Ali Tekin ile girmek isteyen MHP Bilecik İl Başkanı Fatih Yaşar, Efrail Akbal adaylığına karşı çıktığı iddia edildi. 

 Söğüt Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki seçimlere Efrail Akbal salona alınmadı. Seçimde Divan Başkanlığına Genel Merkez MYK Üyesi Bahadır Alperen seçilirken, Eskişehir Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık divan üyeliğine seçildi.

 Seçim öncesi Efrail Akbal’ın listesinde olan Ülkü Adalı tam divana listeyi vermek yöneldiği sırada iddialara göre; elinden liste alınarak salondan atıldı. Bunun üzerine salonun dışı da karışırken, polis geniş çaplı önlem aldı. Yapılan seçimlerde 395 delegenin 129 katıldığı seçimleri mevcut başkan Ali Tekin yeniden başkanlığa seçildi.

"Dışarı da hiç tasvip etmediğimiz olaylar oldu. Yumruklar konuştu, tartaklandık"

 Seçimlerde içeri alınmayan ve listesi kabul edilmeyen Efrail Akbal, olayların sorumlusu MHP İl Başkanı Fatih Yaşar ve yardımcısı Hüseyin Cengiz olduğunu söyleyerek, "MHP Söğüt İlçe Başkanlığına adaylığıma 15 ay önce karar verdim. Ardından üye olmak istedim partiye ama yapmadılar. Ben de Yalova giderek MHP Yalova Merkez İlçe Başkanlığa üye oldum. Ardından seçimlere günler kala adaylığımı açıkladım. Ardından il yönetiminden bazı arkadaşlar beni arayarak, seçime girmemi istediler. Ama ben dün aday olmak için gönül verdiğim partimin seçimine geldiğimde salona alınmadım.

 Bunun üzerine listemde bulunan arkadaşlarım içeri girdi. Listeyi tam divana verecek olan Ülkü hanımın ellerinden tutarak, hem listeleri aldılar, hem de dışarı attılar. Dışarı da hiç tasvip etmediğimiz olaylar oldu. Yumruklar konuştu, tartaklandık. Söğüt dışından adam taşıyarak ikinci bir adayın seçime girme hakkını yani benim hakkımı elimden aldılar. Üstelik bir yıl öncesinden adaylığımı açıklamış olmama rağmen. Sandıkta kaybedecekleri seçimi kaba kuvvetle kazandıklarını zannedenlere hayırlı olsun.

 Tüzüğü hiçe saydıkları yetmiyormuş gibi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin “Her üyemiz seçme ve seçilme hakkına sahiptir“ açıklamasını da hiçe sayarak yapılamayan kongrenin kazananını ilan ettiler. Sayın dava arkadaşlarım bugün yapmış olduğumuz MHP Söğüt İlçe Kongresinde benimle beraber olan dava arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim" dedi.

  Öte yandan ilçe kongresine BBP Söğüt İlçe teşkilatı davet edilirken, salona sadece BBP Söğüt İlçe Başkanı Mehmet Dülger alınmak istedi. Bunun üzerine Dülger, "Yönetimdeki arkadaşlarımın olmadığı yerde ben de olmam" diyerek, kendisi de salona girmeyerek kongre alanını terk etti.

Son Güncelleme: 24.08.2020 14:17
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERSöğüt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle