AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİ HALİL ELDEMİR 1 KASIM SEÇİMLERİ ÖNCESİ DEĞERLENDİRME YAPTI

Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 1 Kasım erken seçimleri öncesi bir değerlendirme yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine kastedenler olduğunu ve 80 milletvekili almış olmasına rağmen hem Halkların Demokratik Partisi (HDP) hem de onun dağdaki uzantısı PKK’nın bu barış sürecine tekrar tetikle karşılık verdiği söyledi.

01 Ekim 2015 Perşembe 10:06
1441 Okunma
AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİ HALİL ELDEMİR 1 KASIM SEÇİMLERİ ÖNCESİ DEĞERLENDİRME YAPTI

 Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 1 Kasım erken seçimleri öncesi bir değerlendirme yaparak, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine kastedenler olduğunu ve 80 milletvekili almış olmasına rağmen hem Halkların Demokratik Partisi (HDP) hem de onun dağdaki uzantısı PKK’nın bu barış sürecine tekrar tetikle karşılık verdiği söyledi.

 

 

Eldemir yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ve AK Partinin 13 yıldır demokratikleşme, fikir hürriyeti, inanç hürriyeti yaptıklarına bir bakılması gerektiğini hatırlattı. 1930’lu 1940’lı yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi’nin fikir, hürriyeti, inanç hürriyeti konusundaki yaptıklarına bir bakılması gerektiğini vurgulaya Eldemir sözlerine şöyle devam etti.

 

 

“CHP 1940 yıllarda yaptıklarını Millet çok rahat ayırt eder, taktir eder. Yani biz insanların düşüncelerini anlatamama gibi bir sorunları olduğunu düşünmüyoruz. Şuanda insanlar eskiden bir Başbakan için, Cumhurbaşkanı için, milli şevk için ağza alınmayacak söylenemeyecek şeyleri şuanda Başbakan içinde, Cumhurbaşkanı içinde, siyasiler içinde hepimiz içinde çok rahat söyleyebiliyorlar. Şimdi AK Parti 2002 yılında iktidar olurken üç şey ile mücadele edeceğiz dedi. Yoksulluk , yolsuzluk ve yasaklar. Yasakları yasaklamak adına, demokratikleşmek adına fikir hürriyeti, özgürlükler, inanç hürriyeti adına gerçekten çok mesafe kat ettik. Şuanda Doğan Medya grubundan baskılar var. Cumhurbaşkanımızda bir zamanlar düşüncelerinden dolayı yargılanmıştı.

 

 

 Vatandaşın düşüncelerini ifade etmekte korkması bu nedenden olabilir mi? Şimdi o kısım şöyle şuanda bir takım basın organlarıyla alakalı diye bunu tasrif etmek doğru değil. Şöyle ki; İpek Medya şuanda medyadaki faaliyetlerinden dolayı değil, bir takım masakın raporları, bir takım yurt dışı para aktarmaları konusu üzerinde bir takım incelemeler yürüyor. Aynı şekilde Doğan medyanın üzerinde herhangi bir takip vesaire yok. Sadece siyasi olarak polemik yapılıyor. Sürekli karşılıklı olarak bir şeyler söyleniyor. Sayın  Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, AK Partiye, hatta bundan öte biliyorsunuz ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit eden ve sürekli kendisine terör örgütüyle mesafe koyamamış bir partinin genel başkanının barış elçisi, saz çalan çok sevimli çocuk gibi bir takım algı operasyonları yüzünden yani her hangi bir başka problem yok. Bütün basın hür bir şekilde düşüncelerini dile getirebiliyorlar, yazabiliyorlar. Basın suçu içerisinde Türkiye ’de işlenen herhangi bir şekilde özgürlüğünün önüne geçildiği yok.”

 

“EKONOMİ VAATLERLE İDARE EDİLMEZ, EKONOMİ HESAP KİTAP İŞİDİR”

 

CHP’nin 7 Haziran seçimlerindeki vaatlerine değinen Eldemir, “Ekonomi vaatlerle idare edilmez. Ekonomi hesap kitap işidir. Siz verebileceğinizi yazarsınız, kaynağınızı nereden tedarik edeceğinize bir karşılık oluşturursunuz oluşturduğunuz karşılığı da vermeye çalışırsınız. Şimdi daha öncede Ana Muhalefet Partisi liderinin gerek kendi katıldığı yerel seçimlerde gerek sonrasındaki seçimlerde bir takım vaatleri oldu. Bir takım vaatleri bulunurken hiç birisine de karşılık olarak ben ekonomide şu icraatları yapacağım, bunlara karşılık elde ettiğim kaynaklardan topladığım gelirlerden oluşturduğum kaynakları şöyle dağıtacağım demedi. Sadece ve sadece kuru vaatle. Yani şimdi şöyle asgari ücreti şöyle yapacağım, şunu böyle yapacağım, emekliye 2 ikramiye vereceğim. Yani bunların her biri iyi bir şekilde çalışılıp karşılığının da bulunup ispat edilebilir bir şekilde bu noktaya getirilse, vaat öyle verilse sorun yok. Ama ülkemizde milletimiz ve hemşehrilerimiz bunu çok iyi biliyor. Mazotu 1 lira yapacaklar şuanda nerede? Mazotu 1 buçuk lirada 1.80’ne nasıl çıkardılar? 7 Haziran’dan beri herhangi bir zam yok mazotla alakalı. Biz şunu yapıyoruz bakın, emeklilerimizin olsun, çalışanlarımızın olsun maaşlarıyla ilgili endişeleri olduğunu, yetmediğini ve bu konularda iyileştirme beklediklerini biz gayet net anladık. Biz ekonomi yönetimimizde burada nasıl bir iyileştirme yapabiliriz, nasıl bir düzenleme yapabiliriz bunları çalıştık. Ve şuanda da çalışıyoruz. Kısmet olursa 4 Ekimde Sayın Başbakanımız bunları nereden, ne şekliyle, bulacağımızı, nasıl dağıtacağımızı gayet güzel bir şekilde anlatacak. Ve milletimizin karşısına da bu şekilde çıkacağız” dedi.

 

YAŞANAN ŞEHİT OLAYLARI NE ZAMAN SON BULACAK?

 

 Sorulan sorunun insanı yaralayan, cevabı da bir o kadar zor bir soru olduğunu söyleyen Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, “Şimdi bizim son 35 yılımız biliyorsunuz terörle mücadele ile geçmiş bir ülkeyiz. 1980 sonrası Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde başlayan terör sorunu son şu 3 ay öncesinden kadar terör örgütünün bir takım silahlı eylemleriyle asker, polis, sivil vatandaş gözetmeksizin katlederek yaptığı bir takım eylemler devam ediyordu. Sonrasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ‘’Milli Birlik” ve “Kardeşlik Projesi’’ adı altında barışı yürütmeye çalıştık. Dendik ki bu topraklarla burada huzur olsun. Terörle mücadeleyle teröristle mücadeleyi birbirinden ayıralım istedik. Bu konuda bir takım çalışmalar yaptık. Yani siz eğer terörle mücadele etmezseniz, teröristin beslendiği unsurları yok etmezseniz, teröristle başa çıkamazsınız. Önce terörle mücadele edeceksiniz diğer yandan teröristle mücadele edeceksiniz. Mesele budur. Yani doğuda istismar edilen buraya yol gelmedi, yakınım gelmedi, baraj gelmedi, okul yapılmadı hastane yapılmıyor, bir takım terörün beslendiği hadiseleri ortadan kaldırmak gerekiyordu. Biz bunun için bir mücadele sarf ettik ve sarf etmeye devam ediyoruz. Ve bu topraklarında huzur içinde yaşandığını göstermek adına uzunca bir mühlet burada bu bölgede bir güven ortamı oluşmaya başladı uzun bir aradan sonra. İşte iki buçuk yıl bu güven ortamı devam etti. Ve neticesinde biz o bölgede demokratikleşme adına kalkınma adına birçok şeyi yapmışken ama meselenin bunun olmadığı, meselenin Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğine kastetmek olduğunu, 80 milletvekili almış olmasına rağmen hem HDP hem de onun dağdaki uzantısı PKK bu barış sürecine tekrar tetikle karşılık verdi. Hemşerilerimiz milletimiz devletimizden emin olsunlar, bu terörün kökü kazınıncaya dek, son teröristte imha edilinceye dek bu operasyonlar devam edecek” ifadelerinde bulundu.

 

KÜRT SORUNUN ÇÖZÜM SÜRECİ?

 

 Kürt sorunuyla terör sorunu ayrı şeyler olduğunu belirten Eldemir,  “Yani burada en tehlikeli şey Kürt sorunuyla terör sorununu aynı kefeye koymak olur. Terör meselesi ayrı bir şey,  oradaki Kürt vatandaşlarımızın, Kürt kardeşlerimizin bir takım sorunlarını çözmek ayrı şey. Bakın biz bu sorunları çözmek adına, az önce sorduğunuz demokratikleşme dediğimiz konuda, özgürleşme dediğimiz konuda, ana dildeki sorunların çözülmesi, kendi lehçeleriyle bir takım yayın organlarının yapılmıyor olması, dil kurslarının açılmış olması, bunun yanında kendi kültürel etkinliklerinin yapılıyor olması herhangi bir şekilde Kürt sorununu çözmeye yönelikti. Ama bizim meselemiz oradaki Kürt sorunu meselesi değil. Bizim meselemiz terör meselesidir. Terörle Türkiye’ye silah doğrultan Türkiye düşmanlarıyla olan meselemizdir. Onlara karşı yürüttüğümüz operasyonlardır. Devletin istihbaratı yetersiz kalsa şu an da silah yığınaklarını Kuzey Irak’ta hepsini nokta atışıyla vurmak mümkün mü? Bakın orada ki şey şu Doğu ve Güneydoğu Anadolu da yaşı 55-60 yaş olanların altındaki vatandaşlarımız huzurlu günler görmedi. Mesele onlara Devletin başında belirli dönemlerde yapılan zalimce uygulamalarda 1990’larda ki meseleyi kastediyorum. İhtilalden sonra ki günleri kastediyorum. Devletin soğuk yüzü devletin acımasız yüzü bu konuda yaptıklarının hukuksuz yüzünün bu günlere gösterenlere karşı AK parti devletin şefkatli yüzünü göstermek istedi. Burada istihbarat olarak da güvenlik olarak da yapılan hadiseler devleti şefkatli bir şekilde gösterme projesiydi. Ama bunu istismar eden orada bunun çözüme gitmesinden rahatsız olanlar adeta buna dinamitle bu barış süreci dediğimiz kardeşlik projesi dediğimiz konuyu dinamitlediler. Rahatsız olanlar Türkiye'nin gelişmesini istemeyen dış odakların piyonu olan terörist gruplar. Terörist gruplar belli PKK. Türkiye'nin gelişmesini istemeyen dünyada ne kadar lobi varsa ne kadar istihbarat örgütü varsa ne kadar terör grubu varsa bunların hepsi bir araya geldiler. 2 tane polisimizin uykusunda şehit edilmesi PKK terörü aynı gün İstanbul ortalığı ateşe vermesi taşlı sopalı molotof kokteyli ateşe vermesi bakın size üç tane aynı gün içerisinde ki 3 terör örgütünün adını saydık. Mesele huzur içerisinde giden Türkiye'nin her geçen gün büyüyen Türkiye'nin 2023’lere dünyanın ilk 10 ekonomisine gireceğiz diye açıklama yapan Türkiye'nin dışarı karşı bir kuruş borcu olmayan Türkiye'nin dünyanın en büyük projelerini yapan Türkiye'nin Uluslar arası Hava alanıyla Dünyanın bir numaralı Hava limanı yapacak Türkiye'nin önünü kesme adına 4 koldan Türkiye karşısına çıkmalarıdır. Bir kere eğer bugün Terör örgütleriyle bağını Terör Örgütlerini lanetlemeyen Terör örgütlerinin yaptığına güzel iş diyen bir parti varsa bu siyasi parti terör örgütüyle aynı saftadır. O siyasi partiyi de allayıp pullayıp milletin karşısına çıkaran medya varsa bu da dolaylı olarak direk terör örgütüne destek vermektedir” dedi.

 

1 KASIM’DA TEK BAŞINIZA İKTİDAR OLMAZSANIZ 3’ÜNCÜ SEÇİMLERE GİDECEKMİSİNİZ?

 

Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 1 Kasım seçimlerinde tek başlarına iktidar olmak için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Milletin ne talimat verirse o olduğunu ifade eden Eldemir, sözlerine şöyle son verdi.

“7 Haziran seçimleri sonrası milletimizin vermiş olduğu mesajı iyi anladık ve bu doğrultuda çalışmalara başladık. Milletimizin talimatı mühim. Biz bu konuda yüzde 41 oy alan bir partiyi iktidar yapamadık. Bu sistemin sıkıntısı aslında. Dünyanın birçok yerinde demokrasinin gelişmiş olduğu yerlerde yüzde 41’lik oylar yok. Biz buna rağmen iktidar olamadık. Ama bizim milletimizin basireti tek parti dönemlerinde tek başına iktidarlık dönemlerinde güçlü iktidarlar olup Türkiye’ni hızlı ileri gittiğini bilir. Ben milletimizin gereğini yapacağını düşünüyorum. Seçim sonuçlarında da ümitliyiz. Biz gene 1’inci Parti çıkarız tek başımıza da iktidar olacağımıza inanıyoruz. Bu konuda milletimize güveniyoruz. Milletimizin bize verdiği oyla da söylemek istedi. Sadece ve sadece belki ufak tefek eksiklerimizi vatandaşlarımız bize ikaz anlamında gereğini yapmıştı. Bizde buradan dersimizi aldık. Şimdiden hem olumsuz tabloyu  ve çok olumlu bir tabloyu konuşmaktansa önümüzde ki günlerin kıymetini bilip biz çalışacağız tek başımıza iktidar olacağız.”

Eldemir’e ziyaretlerinde İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, il ve ilçe yöneticiler eşlik etti. 

Son Güncelleme: 01.10.2015 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle